L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al

El libro L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato PDF. El libro L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato MOBI. El libro L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Alberto Reche Ontillera. Disfruta leyendo con el sitio web ojpa.es.

L’Speculo és un document de documents, un manuscrit escrit en català que recopila els regestos dels més de set-cents pergamins que tenia al seu poder l’any 1764 el propietari de la Torre Tavernera, Bernardí Lluís d’Ardena, membre de la noblesa mitjana catalana, successor en línia directa dels Montornès, nissaga posseïdora del terme i la jurisdicció del castell que avui anomenem de Sant Miquel.Documents comercials, testaments, privilegis o juraments s’apilaven, enrotllats i numerats, dins les dependències de l’arxiu familiar i ens parlen avui, des de la distància, de la Catalunya medieval i moderna. Un testimoni mut de les estratègies de la noblesa i els grups benestants locals per mantenir i fer créixer el patrimoni familiar i justificar la pervivència d’uns drets que calia mantenir.I entre regest i regest, transcrits íntegrament pel que fa als segles XII-XV, ens endinsem en l’evolució del Montornès medieval i gairebé com un mapa del tresor, l’Speculo ens acompanya, no només en la trama dels Montornès, sinó també en les rendes agrícoles, l’especulació urbanística, els conflictes de veïnatge, la presa de consciència col·lectiva de la comunitat que habitava el terme, l’acció pacient dels homes i les dones que feien del conreu de la terra la seva forma de vida.
Ojpa.es L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al Image
ISBN 9788498836592
FECHA 2014
AUTOR(A) Alberto Reche Ontillera
DESCARGAR
LEER EN LINEA

L'Especulo De 1764 Premi Montornès de recerca històrica ...

L'speculo de 1764: una aproximacio documental al montornes medieval. Popper : escritos selectos. En kiki vol xocolata! Hacer cajas con forma de animales. Inquietud al servicio educacion. La monja. Comentarios a la ley de ordenacion de la edificacion. 3?edicion. Guia del camino de santiago. camino frances.

Libros de Historia medieval de España | Casa del Libro

La nissaga dels Masferrer, el moviment obrer i veïnal de la Transició o l'aproximació al Montornès medieval a través de l'Speculo de 1764 són algunes dels temes treballats en les edicions anteriors. Les propostes es poden presentar fins el 30 de setembre a l'ajuntament. El guanyador s'anunciarà durant les Festes de Sant Sadurní.
LIBROS RELACIONADOS

Exed Len Y Lit 1º Eso La/mg Can.pdf

El Cine Y La Música.pdf

Introducción A La Pintura Con ÓLeo.pdf

Mantenimiento Electromecanico En Industrias De Proceso.pdf

Cómo Piensan Los Campeones.pdf

El Paciente Inglés.pdf

Manual De Terapeutica Médica.pdf

Era Medianoche En Bhopal.pdf

Enigma D Una Mort.pdf

Xip, Xap!.pdf

Apilar El Tren (Ref: 8059).pdf

Shrek 4: La Pandilla De Shrek: Libro De Colorear Con Pegatinas.pdf

Obras Completas Julio Verne Tomo 6. 11 Cuadernos. Con Grabados.pdf

El Cocodril Intel·ligent (Llibres Del Tat).pdf

El Conejito Que Quiere Dormirse: Una Nueva Forma De Hacer Que Los Niños Se Duerman.pdf

El Abc De La Fotografia.pdf

Como Hacer Proyectos De Animacion Para Trabajar Con Niños Y Joven Es (2ª Reimp.).pdf

Qui Ha Mort Una Poeta.pdf

Historia Del Arte 30. El Clasicismo Francés.pdf

Hereje De Set (Serie: Anok, Hereje De Estigia).pdf