L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al

Descubre el libro de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al con ojpa.es. Lea el PDF de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al y otros libros de Alberto Reche Ontillera.

L’Speculo és un document de documents, un manuscrit escrit en català que recopila els regestos dels més de set-cents pergamins que tenia al seu poder l’any 1764 el propietari de la Torre Tavernera, Bernardí Lluís d’Ardena, membre de la noblesa mitjana catalana, successor en línia directa dels Montornès, nissaga posseïdora del terme i la jurisdicció del castell que avui anomenem de Sant Miquel.Documents comercials, testaments, privilegis o juraments s’apilaven, enrotllats i numerats, dins les dependències de l’arxiu familiar i ens parlen avui, des de la distància, de la Catalunya medieval i moderna. Un testimoni mut de les estratègies de la noblesa i els grups benestants locals per mantenir i fer créixer el patrimoni familiar i justificar la pervivència d’uns drets que calia mantenir.I entre regest i regest, transcrits íntegrament pel que fa als segles XII-XV, ens endinsem en l’evolució del Montornès medieval i gairebé com un mapa del tresor, l’Speculo ens acompanya, no només en la trama dels Montornès, sinó també en les rendes agrícoles, l’especulació urbanística, els conflictes de veïnatge, la presa de consciència col·lectiva de la comunitat que habitava el terme, l’acció pacient dels homes i les dones que feien del conreu de la terra la seva forma de vida.
Ojpa.es L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al Image
ISBN 9788498836592
FECHA 2014
AUTOR(A) Alberto Reche Ontillera
DESCARGAR
LEER EN LINEA

El porteador de sonidos Libro PDF

Puede descargar y abrir el libro Plegarias para encuentros y reuniones siendo el autor Lligadas Vendrell, Josep. Todo se realiza de manera fácil y rápida, los libros están disponibles en varios formatos como PDF.

Descargar PDF (16).Letras divertidas 6.(lectoescritura).(5 ...

L'speculo de 1764: una aproximacio documental al montornes medieval. Popper : escritos selectos. En kiki vol xocolata! Hacer cajas con forma de animales. Inquietud al servicio educacion. La monja. Comentarios a la ley de ordenacion de la edificacion. 3?edicion. Guia del camino de santiago. camino frances.
LIBROS RELACIONADOS

Pruebas Fisicas Oposiciones Policias Locales De Castilla-la Manch A.pdf

Los Enunciados Protocolarios.pdf

Lógica De Primer Orden.pdf

1876dewani Khas - India - Grabado Original Con Passepartout Doble.pdf

Antologia De Textos Latinos (2ª Ed.).pdf

Centenar De Ideas (Pensamientos).pdf

El Año Del Diluvio - Envio Ordinario Gratuito En Todos Los Libros.pdf

La Vida Politica En La Argentina Del Siglo Xix: Armas, Votos Y Voces.pdf

Andante 3. Cd Material Auditiu Catala Ed 2013.pdf

El Burlador De Sevilla--don Gil De Las Calzas Verdes--la Prudencia….pdf