L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al

Cuida los árboles y descarga el libro de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato electrónico. En ojpa.es encontrará el libro de L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al en tu teléfono, tableta o navegador!

L’Speculo és un document de documents, un manuscrit escrit en català que recopila els regestos dels més de set-cents pergamins que tenia al seu poder l’any 1764 el propietari de la Torre Tavernera, Bernardí Lluís d’Ardena, membre de la noblesa mitjana catalana, successor en línia directa dels Montornès, nissaga posseïdora del terme i la jurisdicció del castell que avui anomenem de Sant Miquel.Documents comercials, testaments, privilegis o juraments s’apilaven, enrotllats i numerats, dins les dependències de l’arxiu familiar i ens parlen avui, des de la distància, de la Catalunya medieval i moderna. Un testimoni mut de les estratègies de la noblesa i els grups benestants locals per mantenir i fer créixer el patrimoni familiar i justificar la pervivència d’uns drets que calia mantenir.I entre regest i regest, transcrits íntegrament pel que fa als segles XII-XV, ens endinsem en l’evolució del Montornès medieval i gairebé com un mapa del tresor, l’Speculo ens acompanya, no només en la trama dels Montornès, sinó també en les rendes agrícoles, l’especulació urbanística, els conflictes de veïnatge, la presa de consciència col·lectiva de la comunitat que habitava el terme, l’acció pacient dels homes i les dones que feien del conreu de la terra la seva forma de vida.
Ojpa.es L Speculo De 1764: Una Aproximacio Documental Al Montornes Mediev Al Image
ISBN 9788498836592
FECHA 2014
AUTOR(A) Alberto Reche Ontillera
DESCARGAR
LEER EN LINEA

'Historia de Europa' 50.660 títulos. Desde 'De la segona ...

L'speculo de 1764: una aproximacio documental al montornes medieval. Popper : escritos selectos. En kiki vol xocolata! Hacer cajas con forma de animales. Inquietud al servicio educacion. La monja. Comentarios a la ley de ordenacion de la edificacion. 3?edicion. Guia del camino de santiago. camino frances.

Entre Historias - Posts | Facebook

L'Speculo de 1764. Una aproximació documental al Montornès medieval
LIBROS RELACIONADOS

Codigo De Derecho De La Informacion Y Publicitario (Ley 06).pdf

Como Hacer Dibujos Con Arena.pdf

Cien Campos De Golf De España Y Portugal (2ª Ed.).pdf

La Llum Del Dia.pdf

Valencia I Barcelona: Retorn Al Futur.pdf

Historia De Las Matematicas.pdf

Gente Y Lugares Del Pasado.pdf

Compendio Historico De La Actividad Fisica Y El Deporte.pdf

Dos De Mayo De 1808.pdf

Los Grandes Temas De Las Escrituras.pdf

Guia Esoterica De La Catedral De Sevilla (2ª Ed. Amp.).pdf